home Menu close
menu MENU

Strengeinstrumenter

Nye CITES-regler påvirker leveringstiden på mange instrumenter


(06.01.2017)
CITES er en verdensomfattende konvensjon som har som oppgave å verne om truede dyre- og plantearter i verden. Den regulerer blant annet handel, import, eksport og bruk av vernede tresorter. CITES fører en liste over arter og sorter som er truede.
Fra 2. januar 2017 ble listen utvidet med en rekke nye arter. Dette påvirker musikkbransjen i stor grad, da flere tresorter som er vanlige i gitarbygging nå er å finne på denne lista. Lista inkluderer for eksempel rosewood og bubinga.
Dette påvirker ikke salg innenfor Norge. Altså kan vi fritt selge deg en gitar vi har på lager her på Gjøvik eller som ligger på et annet lager hos en leverandør i Norge. Problemet er at flere av våre største leverandører har lager i Sverige eller nedover i Europa. Dersom en gitar inneholder noe treverk fra lista må man søke om eksport- og importtillatelse («CITES-sertifikasjon») dersom denne skal krysse landegrenser. I tilfellene der din ordre blir påvirket av CITES-reguleringene tar vi normalt kontakt med deg for å opplyse om den ekstra leveringstiden.
Tresortene som nå er inkludert i lista er:
-    All type rosewood
-    African Blackwood
-    Cocobolo
-    Kingwood
-    Bubinga
-    Alle tresorter i Dalbergia-familien.
-    Noen andre tresorter
Dette påvirker oss og deg som kunde i stor grad. Reglene fungerer slik at alle våre leverandører i for eksempel Sverige må søke om tillatelse til å sende oss en gitar med rosewood i halsen. Denne tillatelsen tar det som oftest 5-8 uker å få i boks, avhengig av hvor gitaren skal sendes fra. Vi i bransjen håper at reglene blir mindre strenge med tiden. Allerede har små og mellomstore produsenter begynt å tenke nytt rundt designet på sine gitarer, og vi vil nok se et skifte bort fra for eksempel rosewood i gripebrettet hos mange av disse.
Vennlig hilsen Gjøvik Musikk

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Vare 1 til 24 av totalt 880
per side
Desc
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Vare 1 til 24 av totalt 880
per side
Desc