LYST PÅ TREKKSPILL ? 

 

Les her tips og muligheten som finnes hvis du skal kjøpe deg trekkspill, nytt eller brukt.

 SYSTEMER:

Når en skal kjøpe trekkspill så kan en velge mellom pianospill eller knappespill. Pianosystem er smart å velge for de som har spilt eller spiller piano eller keyboard fra før . I Norge er knappespill mest utbredt. Knappespill leveres enten i norsk system (B-Griff Bajan) eller svensk system (C-Griff Euro) .
Det norske systemet er nærmest speilvendt av det svenske systemet. Her til lands benyttes mest norsk system, mens det svenske er det mest «korrekte» når en ser på fingersetningen som  passer hånden  best. Hele verden bruker stort sett det svenske systemet, unntatt er Norge og Russland som benytter det norske systemet. 

TRADISJONELLE TREKKSPILL:

Det er de tradisjonelle trekkspillene som er benyttet i alle år. Spillene har mye mekanikk med stålstemmer noe som gjør de ofte tunge.  Nye tradisjonelle trekkspill er blitt meget kostbare de siste årene og fabrikk nye spill av god kvalitet kan ofte koste over 100.000.- og enda mer.
Markedet for brukte trekkspill er av stor interesse for de som skal starte å spille eller skal ha noe bedre eller lettere.  Disse mekaniske spillene kan være i god stand eller dårlig stand.  Det koster mye å reparere et spill av dårlig kvalitet og som har mye feil.  Disse spillene har som nevnt mye mekanikk i bass og diskant samt stålstemmer som gir mulighet for mye feil. Feilene består ofte av toner som ikke virker, toner som er ustemte samt henger og en belg som lekker eller bruker mye luft og blir tungspilte. Ingen bør kjøpe et brukt trekkspill usett eller uten returrett. Vi selger brukte tradisjonelle trekkspill og nærmest alle spillene vi får inn for salg må ha service og vedlikehold før vi tilbyr de for salg.  Vi benytter en trekkspillreparatør som setter de spillene vi skal selge i god stand.

Ellers så lever slike tradisjonelle spill sitt eget liv og avhenger også hvordan de blir oppbevart. De blir lett påvirket av fukt, tørke, varme eller kulde.

Alle trekkspill vi leverer så har våre kunder 14 dagers angrefrist. Tryggere handel kan du neppe få annet sted. Vi sender spiller over hele landet. Se vårt utvalg under Brukte trekkspill her i vår nettsider

www.musikkhandel.no

 

DIGITALE ROLAND TREKKSPILL.

 De siste 20 årene har vi levert noen tusen nye og brukte Roland digitale trekkspill til kunder over hele landet. Roland kaller disse spillene for V-accordion som betyr virituelle trekkspill.   Det er store brukerfordeler med digitale trekkspill. De brukes som et vanlig trekkspill, men i spillene er det flere typer trekkspill du kan velge mellom. Velger du et Master trekkspill så vil alle registrene låte som et Master spill, mens du i neste gang velger et musettespill, så blir alle registrene musette preget. Det 22 til 66 forskjellige trekkspill i de forskjellige modellene. Under her på denne siden lister vi opp alle fordelene til eks med Roland FR4X (mellom modellen) Roland spillene er meget lette og bruker lite luft (reguleres etter ønske) og kan stemmes så du kan spille i alle tonearter. Perfekt for pianotrekkspillere. Spillene har flere orgellyder og orkesterlyder innebygd i tillegg til alle trekkspillene. De har innebygd høyttalere og forsterkere og kan drives av veggstrøm eller batterier etter behov. Alle modellene har innbygd MIDI som gjør de kan kobles til keyboards og moduler for enda flere muligheter. Det finnes også redigerings programmer til PC / Mac for å redigere, sette sammen eller lage egne lyder på modellene FR4X og FR8X

 

MODELLENE FRA ROLAND V-ACCORDION

I starten kom Roland FR1, FR3, FR5 og FR7. Dette er de eldste modellene som er utgåtte modeller .

Så kom FR1X, FR3X og FR7X  som var betydelig forbedret men er også utgåtte modeller og er kun tilgjengelig i bruktmarkedet.
 I dag er det  Roland FR1X og FR4X og FR8X  som er de nyeste modellene som har den beste teknologien. Stor forskjell fra forrige modellserie. Står det en B bak X så er det knappespill utgaven(B= Buttom=knapper  )
Knappespillene kan settes enkelt mellom svensk eller norsk system med unntak av at knappene må skrues så de stemmer med valgt system. 

Vi anbefaler Rolands digitale trekkspill som gir brukerne utrolig flere muligheter og større spilleglede. Ikke minst med at vi sender med minnepinne med alt fra 15 til 350 melodier en kan spille sammen med for å lære nye modeller. Eller gjøre opptak av det en selv spiller og deretter spille sammen med seg selv. Leveres med norske og skandinaviske bruksanvisninger. Alle trekkspill vi leverer så har alle våre kunder 14 dagers angrefrist. Tryggere handel kan kunder neppe få annet sted

FAKTA om modellen Roland FR-4x

veier kun ca 8 kg
-66 forskjellige trekkspill med14 register hver (924 reg.totalt) Det er plass til 100 så flere trekkspill lyder klan legges inn.
-øve med hodetelefoner uten å forstyrre andre
-spill for 50-100 personer uten ekstra anlegg med innbygde høyttalere.
-endelig en KOMPLETT norsk bruksanvisning
-midistyring til alle typer lydmoduler. Vi kan gjøre det klart ved levering
-egen inngang for lydmodul som låter i spillets høyttalere
-over 160 orkesterlyder som saxofoner, pianoer m.m.
-store orgeldel med masse flotte orgel lyder
-innebygd opptaker av det som spilles på USB
-leveres med flere hundre melodier på USB for å spille sammen med
-transponer i alle tonearter. Spill i C-dur og låt i G-dur
-blir aldri ustemt
– vi tilbyr 3 års garanti på nye Roland produkter
– Alle trekkspillere bør også ha et Roland digitalt trekkspill.

De eldre brukte akustiske trekkspillene veier ofte mye og  trenger regelmessig stemming og kanskje kostbare servicer.  Derfor kjøper kunder nå digitale trekkspill som er nærmest vedlikeholdsfrie.

DIGITALE BUGARI EVO TREKKSPILL.

Finnes bare en modell fra Bugari Evo som leveres i pianosystem eller fast norsk system eller svensk system. Mekanisk klaviatur, men der labbene «slutter» er det digitalt. Et slags hybrid trekkspill.
Teknologien er basert på Roland sitt FR8X spill. Spillene leveres i meget artige farger og fargekombinasjoner. Ofte 2-3 mnd. Leverings tid. Se mer om Bugari Evo i vår netthandel. 

REIMER OG BAGGER  TIL TREKKSPILL

Vi tilbyr solide trekkspill reimer  i italiensk lær  i flere bredde alternativer . Reimene har standard lengde hvor den høyre reime  litt lenger den den venstre  som standard. 
Er reimene for korte så kan det kjøpes til en reimforlenger. Da flyttes høyre reim over til venstre side og forlengerreimen settes på høyre side.

Vi leverer også kryssreimer ( ryggreim)  som passer til de fleste reimer  Se dette i vår netthandel 

www.musikkhandel.no

  FINANSIERINGER.  

Vi tar alle typer kredittkort og kan tilby finansieringer fra Cresco  og Santander med 0 kr. kontant og avdragsfri og rentefri kjøp  i alt fra  2-9 mnd. Bare ta kontakt med oss  for detaljer. 

 

 

 OBS   Vi uttaler oss aldri om verdien på brukte trekkspill som andre skal selge privat dessverre ,uten at vi selv har vurdert og taksert spillet. 

Vi kan også skaffe nye akustiske spill hvis det er ønskelig .Kontakt oss på 61136306 eller post@musikkhandel.no om ditt ønske

 

 

KURS: Kunder som ønsker detaljert opplæring på alle mulighetene i Rolands digitale trekkspill  kan  kontakte :

Runar Wold holder til i Sandvika utenfor Oslo . Enkelttime  koster kr.500.- og kr.750.- hvis 2-3 deler en time.  Avtale kan gjøres på tlf. 93619038 eller epost: runarwo@broadpark.no

Olav Røstad holder til utenfor Gjøvik  . Pris for undervisning etter avtale med Røstad.  Kontaktes på  48 18 60 03   eller olavrostad@yahoo.com